1 April grappen 2016

Door Gertjuhjan op vrijdag 1 april 2016 09:44 - Reacties (19)
Categorie: Allerlei!, Views: 5.976

In deze post wil ik graag succesvolle en minder succesvolle 1 april grappen beschrijven die dit jaar de revue zijn gepasseerd. Het lijkt er op dat er alleen maar meer bedrijven in mee gaan doen. De volgende kwam ik dit jaar tegen:

Afschepen as a service

Deze vond ik tot nu toe het mooist!

Simpelweg ophangen is natuurlijk onbeleefd en daarom toch voor veel mensen lastig. Speciaal voor deze mensen hebben wij een kant-en-klare oplossing ontwikkeld. Onze dienst biedt volledige ontzorging op het gebied van telemarketing. Zodat u weer verder kunt met belangrijkere zaken.

Klik hier voor meer informatie en vergeet niet even het nummer te bellen!

Google - Self Driving Bike

De eerste die mij vandaag opviel, was de self-driving bike van Google. Inclusief met filmpje en alles. Ze maken het toch weer erg mooi!

Klik hier voor het filmpje (Facebook)

Google - Plactic Cardboard

Google komt ook met een plastic versie van zijn Cardboard VR-bril, waar ook geen smartphone in hoeft, want hij is bedoeld om je de echte realiteit te laten ervaren. In 360 graden. "Wat is echter dan echt? Niets, waarschijnlijk."Google - Drop mic
Functie die ik zelf niet had gezien, maar nu al geteisterd wordt met problemen en dus ook

De Mic Drop-knop stond in Gmail naast de gewone verzend-knop en daardoor zouden gebruikers in de war zijn geraakt. De knop zorgde ervoor dat gebruikers een Drop Mic-gif verzonden met hun reactie, om zo het laatste woord te hebben. Vervolgens werd de hele conversatie naar het archief verplaatst en verschenen antwoorden dus niet meer in de mailbox.

uitgeschakeld.

http://ic.tweakimg.net/ext/i/2001035147.gif

Google - Funkytown

Google maps doet ieder kaar ook weer wat interresants. Dit jaar Is het een mannetje die danst op disco muziek op je telefoon!

https://pbs.twimg.com/media/Ce4ptqqWEAEDs3z.jpg

Razer - The BreadWinner

Razer, de fabrikant van allerhande gamingspullen komt met "The Breadwinner!". Het broodrooster voor gamers!MediaMarkt - Chip je kind

De mediamarkt had ook een mooie. De techniek om je kind te chippen, zodat je kind nooit meer kwijt raakt, want, je gaat ze natuurlijk geen mobiele telefoon geven!

https://scontent-ord1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-0/p526x296/12524410_10154121866881096_6729451901335404304_n.jpg?oh=c51e1f3ed0f3781b7e204e2fc3cfd198&oe=577DD5E1

H&M - Introductie Zuckerberg Collectie

H&M Introduceert de zuckerberg kledinglijn, vol met t-shirts in grijze tinten en blauwe spijkerbroeken.

http://markforhm.com/images/2.jpg

Babynaam Feye Noord
Leuk bedacht, maar toch snel duidelijk. De baby die Feye Noord ging heten. Natuurlijk compleet onzin.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=273718

Ola - Raketijsjes worden afgeschaft
Ola was er al vroeg bij dit jaar. Zij gaven vorige week aan dat de raketijsjes worden afgeschaft, omdat deze alleen in Nederland populair zijn. De hele media dook er op, maar dit blijkt nu toch een 1 april grap te zijn!

http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2016/03/30/ola-raket-ijsje1_0.jpg?itok=O7W97cfK

NS - Backpackende onderzoeker

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval, luidt een bekende tegeltjeswijsheid. De NS is op zoek naar een backpackende e-onderzoeker om klantonderzoek te doen 'naar reis- en stationsbeleving'. Je bepaalt zelf welke metropolen je gaat verkennen en in welke volgorde. Alle onkosten worden gedekt. "Daarnaast ontvang je een maandsalaris van € 2.000,- o.b.v. 36 uur (inclusief onregelmatigheidstoeslag en gevarengeld)." Hmm...RoboMaw - RoboAir
Een drone die kan grasmaaien. Wat wil je nog meer?Youtube - SnoopAVision

YouTube is begonnen met SnoopaVision. In 360 graden samen met Snoop Dogg naar filmpjes kijken.Conrad - Uitknop Mobiel

Conrad kwam met een telefoon uitschakelaar voor feesten, vergaderingen en de trein. Als je nu op de link klikt dan krijg je een moker te zien :P

Coolblue - Minimagazijn

Coolblue zorgt voor een minimagazijn in iedere buurt!En de bedankvideo bij inschrijven:MileuCentraal - Peerview App

Milieu Centraal lanceert de gratis Peerview-app waarmee je 'dwars door muren heen brandende gloeilampen kan detecteren'. Zo kun je aan de buren vragen wanneer ze eens overstappen op led-lampen.

Proawareness - ZeurApp
Bewijzen dat vrouwen te veel zeuren, welke man wil dit nu niet? Prowareness, de snelgroeiende specialist op het gebied van Agile, heeft een app ontwikkeld die het zeurgehalte van vrouwen meet: de zeurapp.

Friends terug op de buis!
Friends zou weer terug op de buis komen. Al jaren zingen geruchten over een comeback van Friends rond de gangen in Hollywood. Het is er tot noch toe niet van gekomen, omdat de diverse cast en crewleden het idee hadden een nieuwe, post Friends carrière konden starten. Nu dat niet het geval blijkt, zijn de Friends overgehaald opnieuw in de serie te verschijnen.

Zie hier voor het hele verhaal!

Duelingo - Pillow
Altijd slapen rijk worden? Nee, maar je kan nu wel slapend talen leren. Duelingo komt nu met een kussen waarmee je iedere taal slapend kan leren! Op dit moment zijn er 3 talen beschikbaar, Spaans (met bonus Catalaance pronunciaties), Frans (met bonus Verbeterde flirt skills), Italiaans (met bonus op pizza te kunnen bestellen) en uiteindelijk Japans, maar deze kan pas in 2039 geleverd worden.

Bestel nu hier:P

Flitsmeister - Flitsverzekering

De razend populaire smartphone-applicatie Flitsmeister staat op het punt de Flitsverzekering aan de wereld voor te stellen. Wees er snel bij...

Inschrijven kan volgens de op de website geplaatste timer namelijk maar tot 1 april. De Flitsverzekering is een originele vondst. Volgens Flitsmeister zullen gebruikers van die de Flitsverzekering afsluiten, verzekerd zijn tegen boetes voor snelheidsovertredingen tot 10 km/h.

Flitsmeister zegt samen te werken met een grote verzekeraar "die op dit moment nog graag anoniem wil blijven". Wie de Flitsmeister-app gebruikt en toch een bekeuring ontvangt krijgt tot 10 km/h een vergoeding. Daarbij benadrukt het team achter de applicatie dat het "alleen gaat om bekeuringen op A-wegen. Bij een snelheidslimiet van 30 of 50 km/h ontvangt de bestuurder geen vergoeding."

Inschrijven kon tot vandaag!

Tweakers - TweakMoticons

En dan last, but not least! Tweakers doet ook een duit in het zakje met TweakMoticons!
weakMoticons, geven we je de kans om met deze iconische icons een extra compliment aan de auteur van een reactie of post te geven. Het werkt niet alleen op het forum, maar ook op de frontpage. Een echte gamechanger!

http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/2001033187.png

Mocht ik er nog tegen komen, dan zal ik deze toevoegen. Mocht jij er nog zien die ik gemist heb, dan zie ik die graag in de reacties terug!

Win een gratis 3d-printer!

Door Gertjuhjan op woensdag 26 augustus 2015 12:47 - Reacties (17)
Categorie: Knutselen/Elektronica, Views: 3.560

Hallo allemaal,

Normaal ben ik er niet zo van, winacties, maar deze kon ik niet laten!

Graag wil ik de XYZprinting: Da Vinci Junior winnen!

http://static.webshopapp.com/shops/050187/files/027344141/xyzprinting-da-vinci-junior.jpg

Daar kunnen jullie mij bij helpen. Als je dit doet, maak je zelf daarna ook kans op deze 3d printer!

Enige wat je in hoeft te vullen is je voornaam en emailadres!

Klik hier om deze mooie printer te winnen!

Volgens de website krijg je geen spam of telefonische aanbiedingen.

Edit:

Ik heb nu een email gekregen van de organisator en nu wik ik natuurlijk gaag nog meer winpunten. Dus als je het nog niet hebt gedaan, doe mee met deze actie!
Hey,

Allereerst willen we je graag bedanken dat je meedoet aan de winactie, we hebben erg veel leuke reacties binnengekregen en we zijn van plan om de actie in de toekomst dan ook te herhalen.

Ook willen we de actie nog iets uitbreiden.

Sommige mensen hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk win kansen te behalen en daarom verloten we niet alleen de Da Vinci Junior 3D printer, ook wint de gene die de meeste winkansen heeft gespaard sowieso een prijs.

Namelijk een super toffe 3D printer pen twv. 89,95!

Met deze 3D printer pen kun je de meest gave 3D modellen uittekenen!

Meer info over deze 3D printer pen kun je hier vinden:

http://www.3dninja.nl/myriwell-advanced-3d-pen.html

Tot zover deze mail, we willen 3D Ninja graag bedanken voor het beschikbaar stellen van de 3D printer en de printer pen en we wensen je veel succes!

Groeten,

De gehele redactie van www.3dprinter-kopen.nl
Dé 3D printer vergelijkingssite van Nederland en België
Als ik deze win, zal ik die natuurlijk ook reviewen!

[MSC] De Pitch!

Door Gertjuhjan op donderdag 13 maart 2014 21:12 - Reacties (16)
Categorie: MediaSyncControl, Views: 5.901

In mijn vorige blog heb ik beschreven dat ik bezig was met een ontwikkeling van software. Het doel van de ontwikkeling is het verbeteren van mijn programmeerervaring in nieuwere technieken zoals .NET 4.0/4.5, WPF, WCF en mobiele applicaties.

Pitch

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar ik heb natuurlijk nog niet verteld waar ik nu mee bezig ben. Het wordt een applicatie die video's kan afspelen. Dat zegt natuurlijk niets, want daar zijn er natuurlijk honderden van. Op de volgende punten wil ik mij gaan onderscheiden:
 • Mediamanagement: De software houdt precies bij welke media je kijkt in je bibliotheek, welke media je al gezien hebt en houdt bij waar je bent gebleven, zodat je gemakkelijk verder kunt kijken waar je gebleven was.
 • Synchroon kijken: Gemakkelijk bekijken van je media, één druk op de knop en verder kijken op je mobiele device en terug naar je pc.
 • Gebruiksgemak: Ik wil een gemakkelijk interface maken die er ook nog mooi uit ziet.
 • Slimme functies: Toon aan de hand van gekeken media welke media op dat moment aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld de eerste nieuwe aflevering van een serie of een net toegevoegde film of de openstaande afleveringen.
 • Connectie met online mediadatabase: Ik wil een connectie met een online mediadatabase zoals bijvoorbeeld IMDB leggen zodat er direct metadata van media kan worden getoond.
 • Missende media: Terugkoppeling van missende media, mochten er nieuwe afleveringen van een serie zijn, of vervolgen op films uitkomen, wordt er direct getoond dat je deze kan bemachtigen
Zelf vind ik met deze lijst een aardige basis heb op een succesvol software programma, er zullen vast nog een hoop open eindes zijn en bepaalde functies zullen vast ook wel in andere videoplayers zitten.

Wat heb ik al?

Ik ben al een paar weken bezig met de ontwikkeling van de software(met grote tussenpozen en naast andere hobbies) en heb al een aantal functionaliteiten werkend.
 • Videoplayer: De videoplayer werkt al, layout van de controls, wordt nog aangepast zoals de iconen en etc, maar de functionaliteit zit er al in.https://dl.dropboxusercontent.com/u/23271365/MediaSyncControl/v%200.1/Mediaplayer.png
 • Toevoegen van media: Het is mogelijk om media toe te voegen en op te slaan in de database.https://dl.dropboxusercontent.com/u/23271365/MediaSyncControl/v%200.1/AddMedia.png
 • Bijhouden van status: De status van de serie wordt automatisch bij gehouden. De software detecteerd en slaat op waar je bent gebleven zodat je later via één druk op de knop verder kan kijken.
 • Media Selecteren: De lijst met media wordt getoond en het percentage van de media wordt getoond van wat je gekeken hebt. Dit verdient nog niet de schoonheidsprijs en wil hier nog flink aanpassingen aan doen.https://dl.dropboxusercontent.com/u/23271365/MediaSyncControl/v%200.1/EpisodeSelector.png

Aanpassingen op korte termijn

 • Episodeselector: Dit paneel zal een overhaul krijgen met betere layout voor het tonen van media.
 • Fullscreen kijken:Op dit moment is het nog niet mogelijk om fullscreen te kijken
 • Tabbladen: De tabbladen zullen verwijderd worden, er zal aan de rechterkant een menu uitschuiven zodra je met de muis bij de rand komt, hier worden dan opties getoond
 • Database: Ik maak nu gebruik van een sql database. Maar deze staan niet op de standaard pc's geinstalleerd. Dus ik ben aan het kijken of dit de juiste oplossing is en of er betere alternatieven zijn.
 • Disclaimer: Ik ga een disclaimer maken die mij niet verantwoordelijk maakt voor issues die ontstaan bij gebruik van de software.
 • Alpha-Release: Er zal binnenkort een alpha release worden gemaakt, moet nog even kijken of dit voor de database aanpassing of daarna pas gebeurd
 • Code open source maken:
Zaken zoals de mobiele applicaties zijn voor een latere releases. Eerst wil ik de windowsapplicatie goed op orde maken.

Conclusie

Ik hoop dat jullie het een interresant blog vinden en dat jullie met mij meegaan in dit avontuur. Mochten er vragen zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag, mochten je nog ideëen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Schrijven van nieuwe software!

Door Gertjuhjan op woensdag 12 maart 2014 10:10 - Reacties (9)
Categorie: MediaSyncControl, Views: 5.828

De start

Ik ben nu ongeveer een jaar bezig met programmeren in C#. Ik had het geluk dat ik bij een bedrijf af kon studeren waar ik aangenomen ben voor andere kennis, maar ze mij wel in wilde leren in het programmeren in .NET C#.
In het afgelopen jaar heb ik een aardige basis op gedaan en kan steeds zelfstandiger projecten op mij nemen. Helaas doordat de producten, die ontwikkeld zijn bij het bedrijf, nog met verouderde technieken zijn geschreven, heb ik nog nauwelijks ervaring met .NET 4.0/4.5, WPF en WCF. Bij ons in het bedrijf hangen we nog erg in .NET 3.5, Windows Forms en Remoting. Ook wil ik mij eigen maken met het ontwikkelen van Mobiele applicaties en connectie met een server.

Daarom heb ik een product uitgedacht, die ik zelf goed kan gebruiken en bij ontwikkeling gebruik maak van de technieken die ik wil leren.

Issues

Bij het uitdenken van het product ben ik al een aantal issues tegengekomen waar ik nog tegen aanloop. Waar jullie me misschien hulp bij kunnen geven.
 • Naam: Ik heb een naam voor het product bedacht. Deze zal binnenkort worden bekend gemaakt.
 • Uitgeven: Zelf ben ik van de vrije software, maar zou toch wel willen worden beloond voor het werk dat ik er in gestoken heb. Ik ben nog aan het bedenken of ik de software gratis maak, met bijvoorbeeld advertenties op een website en/of een donatie knop. Ook ben ik nog niet er uit of ik de software opensource ga maken, want ik ben niet bekend met welke consequenties dit kan opleveren. Software wordt open source.
 • Patenten: Is het nodig om patenten/octrooien aan te vragen, of te kijken of er al patenten op mijn idee berusten? Hoe ga ik er mee om als ik hier mijn idee post, dat niet iemand anders mijn idee gebruikt om hetzelfde product neer te zetten?Ga ik geen tijd in steken.
 • Codecs en videolicenties: Mijn software zal een mediaplayer bevatten die jou media zal kunnen afspelen, moet ik hier nog rekening mee houden met licenties van bepaalde videocontainers zoals AVI, MKV, H.264 en etc? Om mijn software te gebruiken zullen ze op dit moment de K-Lite codec pack zelf moeten installeren.
 • Design: Mijn designskills zijn niet erg hoog, dus het is op dit moment nog een erg plat programma. Ik moet dus gaan bedenken of ik hier een partner voor zoek, of dat ik dit gebruik om hier ook in beter te worden.
 • Disclaimer: Uitzoeken wat er in een disclaimer moet staan.

Conclusie

Dit opgesomd te hebben, zijn er nog een aantal issues die ik moet tackelen voordat ik mijn idee en op korte termijn al een alpha release hier zal posten.
Hopelijk willen jullie mij dan ook ondersteunen met ideëen en verbeterpunten.

Edit na lezen van reacties

Na het lezen van reacties, ga ik de code open source maken en dus ook de software vrij aanbieden. Dit eventueel met mogelijkheid tot het doen van donaties.
Hartelijk dank voor de reacties, komende dagen kunnen jullie al een productbeschrijving verwachten met eventueel een Alpha release.

NSA en bedrijven

Door Gertjuhjan op dinsdag 1 oktober 2013 23:30 - Reacties (18)
Categorie: Allerlei!, Views: 4.154

Iedereen weet nu onderhand dat NSA vuistdiep bij de huidige grote technologiebedrijven zit. Bijvoorbeeld bij bedrijven als Apple, Microsoft, Facebook en Google. Non-Disclosure-Agreement hier, regeltjes en backdoortjes daar.
Er wordt overal aangegeven dat deze bedrijven dit moeten omdat ze zaken doen in Amerika, met een kantoor of hoofdkantoor.
Nu had ik een post gelezen van hardwareaddict als reactie op het artikel hardwareaddict in 'nieuws: Beveiligingsbedrijf F-Secure komt met 'NSA-vrije' opslagdienst'
Dit zette mij aan het denken, je kan het gewoon niet meer vertrouwen.

Wat als de NSA nu dit soort bedrijven zelf op aan het zetten is. In andere landen, zodat het lijkt alsof het "goede" bedrijven zijn waarbij je data veilig is.
Dus bedrijven zoals F-secure en programma's zoals Mega en Bitcomet Chat.
Deze adverteren er mee dat deze veilig zijn en dat er niemand zomaar bij kunnen, omdat ze niet amerikaans zijn.
Maar wat als de NSA het bedrijf F-secure heeft opgezet om juist deze data te verkrijgen. Wat als de NSA Bitcomet Chat heeft ontwikkeld, en dus ook daar een backdoor in heeft kunnen maken.

Wat als het hele verhaal rond Kim Dotcom opgezet is om een "schijn"-veilige dienst op te zetten waar mensen denken dat hun data veilig is.
Dus:
Wat als Kim Dotcom eigenlijk een NSA-agent is die als acteur het hele verhaal heeft gespeeld om uiteindelijk een "veilige" dienst kunnen op te zetten waar NSA direct in kan.
Wat als Dotcom onderdruk is gezet na het debacle rond megaupload om Mega op te zetten met een dikke backdoor. Want nu lijkt het alsof Mega de vijand van Amerika is, dus mensen zullen dat sneller vertrouwen.

Je zult misschien denken, dit zijn conspiracy theories. En gedeeltelijk hoop ik dat natuurlijk ook.
Maar dat de NSA een programma zoals PRISM had, was vroeger toch ook ondenkbaar.

Hoe denken jullie hierover? En natuurlijk, heb ik je aan het denken gezet?