1 April grappen 2016

Door Gertjuhjan op vrijdag 1 april 2016 09:44 - Reacties (19)
Categorie: Allerlei!, Views: 5.975

In deze post wil ik graag succesvolle en minder succesvolle 1 april grappen beschrijven die dit jaar de revue zijn gepasseerd. Het lijkt er op dat er alleen maar meer bedrijven in mee gaan doen. De volgende kwam ik dit jaar tegen:

Afschepen as a service

Deze vond ik tot nu toe het mooist!

Simpelweg ophangen is natuurlijk onbeleefd en daarom toch voor veel mensen lastig. Speciaal voor deze mensen hebben wij een kant-en-klare oplossing ontwikkeld. Onze dienst biedt volledige ontzorging op het gebied van telemarketing. Zodat u weer verder kunt met belangrijkere zaken.

Klik hier voor meer informatie en vergeet niet even het nummer te bellen!

Google - Self Driving Bike

De eerste die mij vandaag opviel, was de self-driving bike van Google. Inclusief met filmpje en alles. Ze maken het toch weer erg mooi!

Klik hier voor het filmpje (Facebook)

Google - Plactic Cardboard

Google komt ook met een plastic versie van zijn Cardboard VR-bril, waar ook geen smartphone in hoeft, want hij is bedoeld om je de echte realiteit te laten ervaren. In 360 graden. "Wat is echter dan echt? Niets, waarschijnlijk."



Google - Drop mic
Functie die ik zelf niet had gezien, maar nu al geteisterd wordt met problemen en dus ook

De Mic Drop-knop stond in Gmail naast de gewone verzend-knop en daardoor zouden gebruikers in de war zijn geraakt. De knop zorgde ervoor dat gebruikers een Drop Mic-gif verzonden met hun reactie, om zo het laatste woord te hebben. Vervolgens werd de hele conversatie naar het archief verplaatst en verschenen antwoorden dus niet meer in de mailbox.

uitgeschakeld.

http://ic.tweakimg.net/ext/i/2001035147.gif

Google - Funkytown

Google maps doet ieder kaar ook weer wat interresants. Dit jaar Is het een mannetje die danst op disco muziek op je telefoon!

https://pbs.twimg.com/media/Ce4ptqqWEAEDs3z.jpg

Razer - The BreadWinner

Razer, de fabrikant van allerhande gamingspullen komt met "The Breadwinner!". Het broodrooster voor gamers!



MediaMarkt - Chip je kind

De mediamarkt had ook een mooie. De techniek om je kind te chippen, zodat je kind nooit meer kwijt raakt, want, je gaat ze natuurlijk geen mobiele telefoon geven!

https://scontent-ord1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-0/p526x296/12524410_10154121866881096_6729451901335404304_n.jpg?oh=c51e1f3ed0f3781b7e204e2fc3cfd198&oe=577DD5E1

H&M - Introductie Zuckerberg Collectie

H&M Introduceert de zuckerberg kledinglijn, vol met t-shirts in grijze tinten en blauwe spijkerbroeken.

http://markforhm.com/images/2.jpg

Babynaam Feye Noord
Leuk bedacht, maar toch snel duidelijk. De baby die Feye Noord ging heten. Natuurlijk compleet onzin.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=273718

Ola - Raketijsjes worden afgeschaft
Ola was er al vroeg bij dit jaar. Zij gaven vorige week aan dat de raketijsjes worden afgeschaft, omdat deze alleen in Nederland populair zijn. De hele media dook er op, maar dit blijkt nu toch een 1 april grap te zijn!

http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape_2/public/content/images/2016/03/30/ola-raket-ijsje1_0.jpg?itok=O7W97cfK

NS - Backpackende onderzoeker

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval, luidt een bekende tegeltjeswijsheid. De NS is op zoek naar een backpackende e-onderzoeker om klantonderzoek te doen 'naar reis- en stationsbeleving'. Je bepaalt zelf welke metropolen je gaat verkennen en in welke volgorde. Alle onkosten worden gedekt. "Daarnaast ontvang je een maandsalaris van € 2.000,- o.b.v. 36 uur (inclusief onregelmatigheidstoeslag en gevarengeld)." Hmm...



RoboMaw - RoboAir
Een drone die kan grasmaaien. Wat wil je nog meer?



Youtube - SnoopAVision

YouTube is begonnen met SnoopaVision. In 360 graden samen met Snoop Dogg naar filmpjes kijken.



Conrad - Uitknop Mobiel

Conrad kwam met een telefoon uitschakelaar voor feesten, vergaderingen en de trein. Als je nu op de link klikt dan krijg je een moker te zien :P

Coolblue - Minimagazijn

Coolblue zorgt voor een minimagazijn in iedere buurt!



En de bedankvideo bij inschrijven:



MileuCentraal - Peerview App

Milieu Centraal lanceert de gratis Peerview-app waarmee je 'dwars door muren heen brandende gloeilampen kan detecteren'. Zo kun je aan de buren vragen wanneer ze eens overstappen op led-lampen.

Proawareness - ZeurApp
Bewijzen dat vrouwen te veel zeuren, welke man wil dit nu niet? Prowareness, de snelgroeiende specialist op het gebied van Agile, heeft een app ontwikkeld die het zeurgehalte van vrouwen meet: de zeurapp.

Friends terug op de buis!
Friends zou weer terug op de buis komen. Al jaren zingen geruchten over een comeback van Friends rond de gangen in Hollywood. Het is er tot noch toe niet van gekomen, omdat de diverse cast en crewleden het idee hadden een nieuwe, post Friends carrière konden starten. Nu dat niet het geval blijkt, zijn de Friends overgehaald opnieuw in de serie te verschijnen.

Zie hier voor het hele verhaal!

Duelingo - Pillow
Altijd slapen rijk worden? Nee, maar je kan nu wel slapend talen leren. Duelingo komt nu met een kussen waarmee je iedere taal slapend kan leren! Op dit moment zijn er 3 talen beschikbaar, Spaans (met bonus Catalaance pronunciaties), Frans (met bonus Verbeterde flirt skills), Italiaans (met bonus op pizza te kunnen bestellen) en uiteindelijk Japans, maar deze kan pas in 2039 geleverd worden.

Bestel nu hier:P

Flitsmeister - Flitsverzekering

De razend populaire smartphone-applicatie Flitsmeister staat op het punt de Flitsverzekering aan de wereld voor te stellen. Wees er snel bij...

Inschrijven kan volgens de op de website geplaatste timer namelijk maar tot 1 april. De Flitsverzekering is een originele vondst. Volgens Flitsmeister zullen gebruikers van die de Flitsverzekering afsluiten, verzekerd zijn tegen boetes voor snelheidsovertredingen tot 10 km/h.

Flitsmeister zegt samen te werken met een grote verzekeraar "die op dit moment nog graag anoniem wil blijven". Wie de Flitsmeister-app gebruikt en toch een bekeuring ontvangt krijgt tot 10 km/h een vergoeding. Daarbij benadrukt het team achter de applicatie dat het "alleen gaat om bekeuringen op A-wegen. Bij een snelheidslimiet van 30 of 50 km/h ontvangt de bestuurder geen vergoeding."

Inschrijven kon tot vandaag!

Tweakers - TweakMoticons

En dan last, but not least! Tweakers doet ook een duit in het zakje met TweakMoticons!
weakMoticons, geven we je de kans om met deze iconische icons een extra compliment aan de auteur van een reactie of post te geven. Het werkt niet alleen op het forum, maar ook op de frontpage. Een echte gamechanger!

http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/2001033187.png

Mocht ik er nog tegen komen, dan zal ik deze toevoegen. Mocht jij er nog zien die ik gemist heb, dan zie ik die graag in de reacties terug!

NSA en bedrijven

Door Gertjuhjan op dinsdag 1 oktober 2013 23:30 - Reacties (18)
Categorie: Allerlei!, Views: 4.154

Iedereen weet nu onderhand dat NSA vuistdiep bij de huidige grote technologiebedrijven zit. Bijvoorbeeld bij bedrijven als Apple, Microsoft, Facebook en Google. Non-Disclosure-Agreement hier, regeltjes en backdoortjes daar.
Er wordt overal aangegeven dat deze bedrijven dit moeten omdat ze zaken doen in Amerika, met een kantoor of hoofdkantoor.
Nu had ik een post gelezen van hardwareaddict als reactie op het artikel hardwareaddict in 'nieuws: Beveiligingsbedrijf F-Secure komt met 'NSA-vrije' opslagdienst'
Dit zette mij aan het denken, je kan het gewoon niet meer vertrouwen.

Wat als de NSA nu dit soort bedrijven zelf op aan het zetten is. In andere landen, zodat het lijkt alsof het "goede" bedrijven zijn waarbij je data veilig is.
Dus bedrijven zoals F-secure en programma's zoals Mega en Bitcomet Chat.
Deze adverteren er mee dat deze veilig zijn en dat er niemand zomaar bij kunnen, omdat ze niet amerikaans zijn.
Maar wat als de NSA het bedrijf F-secure heeft opgezet om juist deze data te verkrijgen. Wat als de NSA Bitcomet Chat heeft ontwikkeld, en dus ook daar een backdoor in heeft kunnen maken.

Wat als het hele verhaal rond Kim Dotcom opgezet is om een "schijn"-veilige dienst op te zetten waar mensen denken dat hun data veilig is.
Dus:
Wat als Kim Dotcom eigenlijk een NSA-agent is die als acteur het hele verhaal heeft gespeeld om uiteindelijk een "veilige" dienst kunnen op te zetten waar NSA direct in kan.
Wat als Dotcom onderdruk is gezet na het debacle rond megaupload om Mega op te zetten met een dikke backdoor. Want nu lijkt het alsof Mega de vijand van Amerika is, dus mensen zullen dat sneller vertrouwen.

Je zult misschien denken, dit zijn conspiracy theories. En gedeeltelijk hoop ik dat natuurlijk ook.
Maar dat de NSA een programma zoals PRISM had, was vroeger toch ook ondenkbaar.

Hoe denken jullie hierover? En natuurlijk, heb ik je aan het denken gezet?

Oud(er) worden

Door Gertjuhjan op dinsdag 20 augustus 2013 09:54 - Reacties (26)
Categorie: Allerlei!, Views: 5.416

... Oud worden... Dat is iets wat ik vroeger altijd wilde. Het verdienen van mijn eigen centen, het hebben van een eigen huis, het hebben van een vriendin. Hier heb ik jaren voor geknokt op school en nu ben ik er...
Je zult wel denken, 25 jaar is nog niet oud. Nee, ik zit hopelijk nog niet op 1/3e van mijn leven. Ik heb het einde van mijn jeugd nog lang kunnen uitstellen, maar die is nu toch echt voorbij. Volgende week zal ik mijn afstudeerscriptie moeten verdedigen en daarna het werkende leven in. Dan is het voorbij met het doen wat je wilt, de hele nacht gamen, zuipen en uitslapen totdat je 2 uur te laat op een college binnen komt vallen met een brakke kop en daar rustig je in de schoolbanken neerzet om weer verder te slapen.

Nu begint het werkende leven, netjes in het keurslijf 8 uur per dag aan het werk. s ‘Avonds thuis komen, koken en dan naast je vriendin op de bank gaan zitten kijken naar programma's voor huisvrouwen op TLC of SBS6. Daarna om 11 uur het bed in, want je moet er in de ochtend weer vroeg uit.

Ik heb altijd hard gewerkt op school om een goede baan te krijgen waar ik een goed salaris mee kon verdienen. Ik had altijd het idee, als ik maar afstudeer met een baan, dan heb ik het breed. Dan kijk je naar je financiën en zie je dan dat je er nauwelijks op vooruit gaat. Ja, me inkomsten gaan omhoog, maar mijn uitgaven ook. De subsidies van de overheid en de ouders stoppen er mee en de volledige lening van de IB-groep, die valt natuurlijk ook weg.
Ik merkte ook dat ik oud werd, door de muziek die de jeugd nu leuk vind. Ik ben opgegroeid met muziek zoals Limp Bizkit, Metallica, Eminem en etc. Als je nu vraagt aan de meeste jeugd, wie zijn Limp Bizkit, Metallica en Eminem, dan weten de meeste niet eens wie het zijn. Ik heb ook geen idee wat in de huidige tijd hip is, ik hoor wel eens Miley Cyrus en Justin Bieber voorbij komen. Maar het nieuws over Justin Bieber is toch allemaal erg slecht. Dus ik heb geen idee, ben ik dan zo wereldvreemd?

Eminem heeft ook weer een single opgenomen en hoopt hier mee een comeback te kunnen maken. Ik heb het afgelopen week een keer op de radio gehoord, maar het was voor mij snel duidelijk. Het klonk als ieder nummer dat hij vroeger maakte. Zou hij de huidige jeugd kunnen bekoren met de zelfde stijl dan vroeger?

Oud(er) worden.... Dat hoort bij het leven. Ik moet nu nieuwe dingen verzinnen om naar uit te kijken en zorgen dat het beetje kind dat ik nog in me heb, nog genoeg aandacht geef, anders raak ik die helemaal kwijt.

Ik kan vooruit kijken, naar trouwen met mijn lieve vriendin, het krijgen van kinderen, salarisverhogingen, vakanties en een eigen huis. Dit zijn weer allemaal dingen waar ik weer naar uit kan kijken. Dan voel ik me gelukkig toch weer jong...:)

De grolle en grillen van het leven in de WaJong

Door Gertjuhjan op vrijdag 9 augustus 2013 16:15 - Reacties (13)
Categorie: Allerlei!, Views: 5.842

Ik had jullie beloofd op een blog op de Silent Brass, maar er is toch nog iets tussen gekomen waar ik over wilde schrijven.

Ik wilde een korte blog schrijven over het leven met een wajong en het vinden van een baan. Dit is niet echt iets tweakerigs, maar het speelt in mijn leven en ben ook benieuwd naar jullie reacties, tips en ideëen.

Nu zal je wel denken, in zijn introductieblog heeft hij niets geschreven over dat hij een wajong uitkering heeft. Maar nee, mijn vriendin heeft een Wajong uitkering.
Mijn vriendin is 23 jaar oud en heeft al ongeveer 5 jaar recht op een Wajonguitkering. Door een trigger toen zei 12 is heeft zij erg veel last van psychische klachten en de lichamelijke uiting daarvan, de door uwv ontkende fyrbomyalgie. Na ongeveer 7 jaar behandelingen, twee verschillende onafgemaakte HBO-opleidingen, de verschillende diagnoses zoals borderline, ptss, add en adhd, heeft zij sinds een jaar een redelijk stabiel bestaan opgebouwd met verschillende vrijwilligerswerkbaantjes en het bezorgen van de ochtendkrant ter aanvulling van de Wajong uitkering.

Wat zij altijd heel graag gewild heeft, is werken. Maar omdat wij menen dat zij toch intellectueel goed aangelegd is, dit toch graag met een opleiding. Dus heeft zij bij het UWV een aanvraag gedaan voor het vergoeden van een MBO opleiding. Dit is afgewezen omdat het niet heel erg duidelijk is waar de kwaliteiten van mijn vriendin liggen. Dus ze werd doorverwezen naar een reintegratiebureau. Wat een luie vervelende mensen zijn dat. Ze loopt daar nu 9 maanden en heeft één keer een week bij een dierenwinkel gelopen. Dit reintegratiebureau doet niets voor je en kraakt eventuele vacatures alleen maar af. Dus ik had me vriendin afgelopen maandag gevraagd of ze het UWV wilde contacteren. Deze arbeidsdeskundige die ze aan de lijn kreeg was nog een graad erger dan de jobcoach van het integratiebureau. De arbeidsdeskundige wilde niet met mijn vriendin praten, want het UWV had mijn vriendin overgeleverd aan het integratiebureau. Ook had deze vrouw de Jobcoach gebeld, dus was van mening dat de jobcoach genoeg haar best deed. Ook wilde ze even vermelden dat ze wel snel een baan moest zoeken, want in 2015 zou mijn vriendin waarschijnlijk niet meer onder de wajong vallen en dan zou ze haar uitkering verliezen.
Hoe kan je zoiets nou telefonisch bespreken met een jonge dame waar het psychische verleden duidelijk bij bekend moet zijn? Ik vond het onbegrijpelijk en mijn vriendin had een flinke terugval gehad, zo erg dat ik gisteren zelfs de crisisdienst heb moeten bellen. Gelukkig gaat het vandaag al een stuk beter en gaan we maar weer door, op zoek naar werk.

Wat kan ze?
Ze heeft door haar behandelingen haar hbo niet af kunnen maken. Maar ze is wel slim genoeg er voor.
Ze kan administratieve zaken uitvoeren.
Goed met kinderen om gaan.
Goed in de Nederlandse en Engelse taal.
Ze is secuur.
Ze is erg gemotiveerd.

Wat kan ze niet?
Ze kan zelf geen opleiding meer betalen, ook haar ouders niet.
Zwaar tillen en/of veel lopen.
Omgaan met zware stress.

Wat zoekt ze?
Werk waarmee ze onafhankelijk wordt van de Wajong uitkering voor minimaal 32 uur in de week. Liefst waar ze incompany een opleiding kan volgen om zich verder te kunnen ontwikkelen, maar wel zonder opleiding kan starten. Het hoeft geen functie te zijn waar je een HBO opleiding voor nodig hebt. Maar ze wilt niet haar hele leven vakken vullen.
Werkgebied wat ze wil gaan doen is of zorg of administratiefs maar ze staat voor van alles open. Ze heeft geen affiniteit met de ICT maar dat zou ze eventueel wel willen leren. Skills als Office pakket heeft ze wel. En dat natuurlijk in de regio Waalwijk. Maar dat kan ook den bosch of Tilburg zijn. Als het maar goed bereikbaar is met het openbaar vervoer of de fiets.


Hier moet toch zeker een mouw aan te passen zijn. Een jonge gemotiveerde dame met HBO niveau zou toch overal aan de bak moeten kunnen. Maar onze zoektocht heeft helaas nog niet tot het gewenste resultaat geleidt.

UWV en reintegratiebureaus, probeer er niet mee in aanraking te komen, want ze maken je alleen maar zieker!

Als jullie nog ideëen of vergelijkbare verhalen hebben, laat het weten in een reactie!

Over mij zelf

Door Gertjuhjan op woensdag 7 augustus 2013 16:31 - Reacties (11)
Categorie: Allerlei!, Views: 3.714

Daar is hij dan... Mijn eigen TweakBlog. Het heeft even geduurd voordat ik hem had, omdat ik van eigenlijk al heel lang heel veel las, maar weinig reageerde/modereerde. Afgelopen half jaar ben ik hier toch langzaam ingerold. En nu had ik toch de 5000 benodigde karma punten om me zelf een tweak blog aan te schaffen.

Als je een weblog begint is het volgens mij handig om eerst wat over mezelf te vertellen! Dus daar gaat mijn eerste blog over.

Ik ben Gertjuhjan, ik ben aan het einde van mijn studie! Eindelijk! Na eerst 7 jaar doorzetten (lees 6 jaar slacken en 1 jaar hard werken) op de Havo en daarna 6 jaar doorzetten op HBO Security Technology, heb ik toch eindelijk mijn HBO bijna in de pocket!

Mijn hobbies zijn: Kijk maar in de header, daar staan al een paar tipjes van de sluier!
Ik heb twee grote passie's, die zijn muziek maken en eigenlijk alles waar je stroom voor nodig hebt. En deze (nog) niet gecombineerd.

Stekkers!
Ik bedoel hier dus alles wat op stroom loopt. Zoals bijvoorbeeld Computers, gadgets, games, koelkasten, telefoons, tablets, arduino's en andere zaken! Op het gebied van
games ben ik sinds kort weer actief in WoW, speel guitar hero/rockband en singleplayer games die nog al eens willen wisselen.

Muziek!
Ik maak erg graag muziek. Ik speel in verschillende bands tenor-trombone. Ik speel bijvoorbeeld bij een harmonie, verschillende dweilorkesten, een mars en showband en nog het leukste een Big Band.
Hier moet ik even de volgende foto bijvoegen. Dit ben ik tijdens de Groots met een zachte G concerten 2013.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1002407_10151511598466888_1501688146_n.jpg

Daar naast heb ik nog een laatste passie! En dat is mijn lieve vriendin! Zij is er altijd voor me, maar ze heeft mij helaas ook vaak nodig:P

Bedankt voor het lezen, als je zover bent gekomen!

Binnenkort heb ik een Silent Brass voor mijn trombone en daar zijn allerlei leuke zaken mee te realiseren. Dus daar ga ik waarschijnlijk mijn volgende blogje over schrijven!